Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وزارت آموزش و پرورش که چندي پيش شرايط و ضوابط جذب معلمان را با تأکيد بر نداشتن انواع بيماري‌ها منتشر کرده بود، اين شيوه‌نامه را اصلاح کرد.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاري فارس، وزارت آموزش و پرورش چند روز پيش شيوه‌نامه مصاحبه اختصاصي داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگيان و دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي را منتشر کرد که از مهم‌ترين موضوعات آن مي‌توان به بحث نداشتن بيماري‌هاي مختلف اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين شيوه‌نامه مطابق بند يک و 2 ماده 12 قانون گزينش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش تهيه و تدوين شده بود و بر اساس آن معلماني که وارد آموزش و پرورش مي‌شوند نبايد بيماري‌هاي مندرج در آن شيوه‌نامه را داشته باشند که البته اين نداشتن بيماري‌ها شامل ليستي بلند بالا بود و نام بسياري از آن بيماري‌ها حتي به گوش برخي افراد هم نخورده بود.
خبرگزاري فارس در تاريخ اول شهريورماه گزارشي تحت عنوان «معلمان آزمايش مي‌شوند/ سنگ کليه، آلزايمر، لهجه غليظ و کشيدن سيگار و قليان مانع معلمي است+ليست تمام بيماري‌ها» منتشر کرد و تمام جزئيات مربوط به بيماري‌هايي که امکان شغل معلمي را سلب مي‌کرد، منتشر شد.
پس از گزارش فارس بود که شبکه‌هاي اجتماعي شروع به کار رسانه‌اي و دست به دست کردن اين خبر کردند و در نهايت برخي مسئولان نظام هم در خصوص آن اظهار نظراتي داشتند.
*اظهار نظر مسئولان از بازنگري در شيوه‌نامه
شهيندخت مولاوردي دستيار رئيس جمهور در امور حقوق شهروندي يکي از نخستين واکنش‌ها را نسبت به اين موضوع انجام داد و در توئيتر خود خبر از بازنگري اين شيوه‌نامه داد.
مسعود پزشکيان نايب رئيس اول مجلس شوراي اسلامي هم اعلام کرد که در خصوص اين شيوه‌نامه پيگيري‌هايي انجام شده و حسب دستور وزير آموزش و پرورش، بازنگري در مفاد اين شيوه‌نامه در دستور کار قرار گرفته است.
پس از آن نيز اسفنديار چهاربند رئيس مرکز برنامه ريزي منابع انساني وزارت آموزش و پرورش در برنامه پرسشگر تلويزيون گفت: ضوابطي که در شيوه‌نامه اعلام شده است پرونده پزشکي دانشجو معلماني است که بايد 4 سال در دانشگاه فرهنگيان تحصيل کنند.
وي افزود: از بين حدود 20 هزار و 500 نفر متقاضي ورود به دانشگاه فرهنگيان، 10 هزار و 200 نفر براساس معاينات، گزينش و مصاحبه انتخاب مي‌شوند.
چهاربند گفت: بر اساس استانداردهاي معلمي صلاحيت جسمي و روحي افراد را احراز مي‌کنيم زيرا بايد اطمينان داشته باشيم که فرد، علاوه بر توانايي براي دوره چهارساله دانشگاه فرهنگيان، مي‌تواند دوره 30 ساله معلمي را هم با موفقيت طي کند.
به گزارش فارس، هم‌زمان با تمام اين تحليل و بررسي‌ها بود که ظاهرا با دستور وزير جديد آموزش و پرورش شيوه‌نامه فوق الذکر مورد بازنگري در برخي بند‌ها قرار گرفت، هر چند که اکنون نيز اين شيوه‌نامه نيازمند بازنگري است و بسياري از بندهاي آن بايد دست خوش تغييرات شود.
اما اسفنديار چهاربند رئيس مرکز برنامه ريزي منابع انساني وزارت آموزش و پرورش در مصاحبه با يکي از رسانه‌ها گفت: «آن شيوه‌نامه اصلاح شد و متنش را هم از روي سايت‌ برداشتيم. همين که الان روي سايت نيست يعني اصلاح شده است. قسمت مربوط به زنان کلا حذف شده و در شيوه‌نامه جديد فقط بحث‌هاي مربوط به معاينه چشم است و يک سري موارد فيزيکي که معمولا در آيين‌نامه‌هاي استخدام وجود دارند. اين شيوه‌نامه پيشنهاد گروه پزشکي بود که وقتي مطرح کردند ما مخالفت و حذفش کرديم».
*...و اما اطلاعيه وزارت آموزش و پرورش
وزارت آموزش و پرورش روز گذشته در چهارم شهريورماه سال جاري اطلاعيه‌اي در خصوص اين شيوه‌نامه روي خروجي خود قرار داد. متن اين اطلاعيه به شرح ذيل است: شغل معلمي به دليل وظايف خطيري که بر عهده وي مي‌باشد بايد داراي استانداردهاي اخلاقي، ذهني، جسمي و روحي ويژه باشد که توسط مراجع تخصصي ذيربط از جمله اداره بهداشت دانشگاه فرهنگيان و دفتر سلامت و تندرستي وزارت آموزش و پرورش (در حوزه سلامت جسمي و روحي) و با مشارکت متخصصان مربوط تهيه و تاييد شده است.
اين ويژگي‌ها و استانداردها بايد در فرآيند جذب داوطلبان شغل معلمي شامل آزمون علمي، معاينات پزشکي و مصاحبه‌هاي تخصصي احراز شود، لذا شيوه نامه انجام مصاحبه اختصاصي و معاينات پزشکي داوطلبان تحصيل در دانشگاه‌هاي فرهنگيان و شهيد رجايي در سال 1396 در چارچوب استانداردهاي فوق الذکر تدوين و جهت اجرا به گروه هاي تخصصي مجري در استان ها ابلاغ شده است.
با توجه به اهميت موضوع و انتقادهايي که از سوي برخي صاحب نظران و ساير افراد علاقه مند طي چند روز گذشته در رسانه ها به ويژه شبکه هاي اجتماعي مطرح شده است، توضيحات زير را به استحضار مي‌رساند:
الف) يکي از سياست هاي اصولي وزارت آموزش و پرورش در جذب معلمان جديد " بومي گزيني" است. اجراي اين سياست علاوه بر ثبات و پايداري توسعه متوازن نيروي انساني مناطق مختلف کشور و پيشگيري از پيامدهاي نامطلوب نقل و انتقالات به ويژه از مناطق کمتر توسعه يافته به مناطق برخوردار، پيامدهاي تربيتي و فرهنگي مثبت خواهد داشت که مشارکت اقوام مختلف با فرهنگ هاي متنوع در امر تعليم و تربيت فرزندان برومند ميهن اسلامي مان متناسب با اقتضائات بومي و محلي از جمله مهم ترين اين پيامدهاست.
بهره گيري از گويش ها و لهجه هاي متعارف محلي اقوام مختلف در فرآيند تعليم و تربيت موجبات تسهيل امر تربيت و تعامل خانه و مدرسه و افزايش اعتماد مردمي به نظام تعليم و تربيت خواهد شد و موانع فرهنگي در امر تربيت دانش آموزان را کاهش خواهد داد. لذا بر اساس شيوه نامه مذکور صرفا " لهجه غليظ غير قابل تغيير"، که در تدريس "مخارج آوايي" دوره ابتدايي با تشخيص اعضاي متخصص گروه مصاحبه موثر باشد، صرف نظر از استان محل خدمت، در نتيجه مصاحبه داوطلبان شغل آموزگاري اعمال خواهد شد.
ب‌) براساس سياست دولت محترم توزيع سهميه استخدامي ميان داوطلبان زن و مرد به صورت مساوي انجام شده است و نتايج معاينات پزشکي و مصاحبه تخصصي هرچه باشد منجر به جابجايي سهميه ها بين داوطلبان زن و مرد نخواهد شد. لذا هرگونه شائبه تبعيض جنسيتي در توزيع سهميه هاي استخدامي به استناد آمار مندرج در دفترچه شماره (2) آزمون سراسري سال جاري صحت ندارد.
ج‌) بر اساس نتايج بررسي فهرست معاينات پزشکي، اصلاحات تکميلي زير در اجراي شيوه نامه موصوف اعمال مي گردد و به اطلاع استانها مي رسد:
1-معايناتي که با هدف تشکيل پرونده پزشکي و ارائه خدمات و انجام مراقبت هاي پزشکي عندالزوم در طول دوره تحصيل در دانشگاه فرهنگيان تجويز شده است، پس از پذيرش قطعي داوطلبان و ثبت نام در دانشگاه انجام خواهد شد. اين معاينات شامل بيماري هاي زنان موضوع بند 17 پيوست بخشنامه موصوف نيز مي باشد.
2-آن دسته از بيماري هايي که به تشخيص گروه پزشکي به درمان بلند مدت و بستري شدن در مراکز درماني نياز ندارند و منجر به اطاله مدت مجاز تحصيل در دانشگاه فرهنگيان و شهيد رجايي نخواهند شد صرفا در پرونده پزشکي داوطلبان ثبت و در اختيار دانشگاه محل تحصيل قرار مي گيرد.
3-در خصوص ساير بيماري ها و معلوليت هايي که مانع انجام وظايف شغلي و يا اطاله مدت تحصيل در دانشگاه فرهنگيان و شهيد رجايي مي شود با رعايت موارد فوق الذکر مطابق بخشنامه موصوف اقدام مي گردد.
به گزارش فارس، پيش از اين هم آموزش و پرورش دستورالعمل ديگري مبني بر شرايط گزينش و پذيرش معلمان را داشت که قد و وزن و حتي چهره هم در آن دستورالعمل مورد بررسي قرار گرفته بود.
البته اينکه آموزش و پرورش براي پذيرش معلمان بايد شيوه‌نامه و يا دستورالعملي داشته باشد اصلا جاي بحث ندارد، اما اينکه اين شيوه‌نامه چقدر مي‌تواند حالت عملياتي پيدا کند و چقدر بتوان از آنها استفاده کرد نکته مهم ديگر است.
اميدواريم جمع بندي‌ها به گونه‌اي باشد که براي کسوت معلمي مردم علاقه وافري داشته باشند، در کنار هم منزلت اين شغل حفظ شود و کرامت معلمان با اين دست شيوه‌ نامه‌ها خدشه دار نشود.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۵۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کرمی شامگاه دیروز شنبه، در جلسه شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم افزود: معلمان در ابعاد مختلف و شاخه‌های گوناگون موجود در هر جامعه، انسان‌ها را تربیت می‌کنند، تربیت در آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب که همه دستگاه‌ها، موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند و باید ظرفیت سنجی و بسترآفرینی برای تحقق اهداف نظام آموزشی و تربیتی انجام شود، ادامه داد: بهترین فرصت برای آموزش و پرورش مهیاست تا فرزندان جامعه را در مسیر رشد و بالندگی و توسعه همه جانبه شخصیت آنان تربیت کنند.

رئیس شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانش آموزان دارای قابلیت‌ها و توانمندی‌های ذاتی فراوانی هستند که باید توسط معلمان و با هدفگذاری بلند، هدایت و ارشاد و تربیت شوند.

توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی در دستور کار سال جاری

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه از برگزاری بیش از هشت هزار عنوان برنامه در ایام هفته گرامیداشت مقام معلم خبر داد و افزود: مهمترین رویکرد دستگاه تعلیم و تربیت در سال جدید توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی است.

حسن بروشکی افزود: سال ۱۴۰۳ سال نهضت ملی آموزش و اجرای پرشتاب سند تحول بنیادین خواهد بود.

وی ادامه داد: اگر چه بخش‌ها، حوزه‌ها و دستگاه‌های مختلفی در بدنه جامعه به مردم خدماتی ارائه می‌دهند؛ اما دستگاه تعلیم و تربیت مجموعه‌ای متفاوت و متمایز با دیگر نهادها است.

شایان ذکر است در ادامه این جلسه از سوی اعضا گزارشها، پیشنهادات و درخواستهای خود را بیان کردند.

کد خبر 6096785

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند
  • کاهش ورودی به دانشگاه فرهنگیان یک ابرچالش است
  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند
  • آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش صبح جمعه در فارس برگزار شد
  • ‌۱۰۵ هزار معلم جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد‌
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در فارس
  • تقدیر از معلمان و مدیران نمونه در همدان + تصویر